Orbán Ráhel szakdolgozata elsődíjas lett a Magyar Turizmus pályázatán

2013.04.30. 15:25 Módosítva: 2013.04.30. 18:35

Orbán Ráhel nyerte el az első díjat a Magyar Turizmus Zrt. „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” című pályázatán. A hírt ezen a Tumblren olvastuk, később a turizmusonline.hu közzétette a teljes listát.

A díjra szakdolgozataikkal pályázhattak turizmussal foglalkozó, diplomázó hallgatók, 12 felsőoktatási intézményből 39 pályázat érkezett. A zsűri két kategóriában ítélt oda díjakat, illetve különdíjat is kapott két diák.

Orbán Ráhel lett az újszerű témaválasztás kategória nyertese, pályamunkájának címe: Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül.

A dolgozatban – amit itt olvashat teljes terjedelmében pdf-ben – a szigetesek soproni fesztiváljáról, a Voltról is ír, amelynek az Európa Kemping szervezésével 2011-ben Szájer Fannival ő maga is közreműködője volt. „A 2011-es év nagy áttörést hozott magával [...] A VOLT két, időszakos munkatársa … nevéhez fűződik az Európa Kemping projekt” – írja önmagáról.

A pályázatot tizenkettedik alkalommal írták ki, akkreditált hazai felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozataikkal. A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló zsűri értékelte. A legjobb diplomamunkákat két, az „Alapos, tudományos igényű munka”, valamint az „Újszerű témaválasztás” kategóriában jutalmazták, emellett két szakdolgozat különdíjban részesült. A nyertesek pénzt és könyvet kapnak.

A további díjazottak:

Alapos, tudományos igényű munka kategóriában:

I. Hess Alexandra: A Szentendrei-sziget zöldút fejlesztési lehetőségei – A sziget bekapcsolása a Duna-menti kerékpárút hálózatba
II. Kovács Otília Magdolna: A budapesti Y generáció és a Bor
III. Barcza Attila: Rekreáció határok nélkül

Újszerű témaválasztás kategóriában:

I. Orbán Ráhel: Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül
II. Istenes Noémi: Képregényturizmus
III. Horn Nikolett: Ötlettől a valóságig, avagy egy szállodai projekt előkészítésének lépései

Különdíjat kapott:

Jentetics Kinga: The Creative Aspect of Country Branding – How Music is Able to Influence the Country Image in Case of Hungary
Péter Boglárka: Szakképzés és karrierépítési lehetőségek vizsgálata a szállodaiparban régen és ma