Szélsőjobbos svéd politikus menekült Magyarországra

2013.04.30. 17:31 Módosítva: 2013.04.30. 17:32

Magyarországra költözik egy ismert szélsőjobbos svéd politikus, adta hírül az svd.se svéd híroldal. Erik Almqvist kiemelte, azért Magyarországot választotta, mert felnéz az ország nacionalista és szociálkonzervatív politikájára. Örömét fejezte ki, hogy Magyarországon nincs meg Svédország multikulturalizmusa, és a nemek egyenlősége.

Twitterbejegyzése szerint Magyarországon sokkal szabadabb vitakultúra és őszintébb politikai légkör uralkodik, mint Svédországban. Az idegenellenes politikus elmondása szerint támogatja a Fidesz politikáját, és amellett, hogy továbbra is lobbizna saját pártja mellett, azt tervezi, hogy a magyar pártoknak is segít majd.

Almqvistnak azért kellett lemondania a populista, jobboldali Sverigedemokraterna nevű párt alelnöki posztjáról, mert nyilvánosságot kapott egy videó, amelyen párttársaival bevándorlókat molesztálnak az utcán. A rendőrség a helyszínen később eldobált vasrudakat is talált.

A politikus Magyarország kedvezőbb adózási feltételeit is megemlítette költözése okaként.

Almquist vitatja a leírtakat

A svéd politikus cikkünkre reagálva, lapunknak, küldött levelében állítja, hogy senkit sem támadott meg, és nem is dobált meg. Soha nem említette, hogy adózási okokból vándorol ki, és soha sem volt egyetlen párt alelnöke sem.