A Fidesz székházánál tüntet a Jobbik

2013.05.01. 12:42

Jövő hét pénteken, azaz május 10-én fog tüntetni a Jobbik a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt, jelentette be Volner János a Jobbik parlamenti képviselője a párt óbudai majálisán.

Volner a tervezett tüntetés okai között a trafikmutyit, illetve az offshore cégeknek juttatott állami támogatásokat említette. A képviselő úgy fogalmazott: az adófizetők forintjai nem arra valók, hogy offshore-cégeknél kössenek ki, és a kormányzati hatalom sem arra való, hogy a kabinet törvényalkotással - például a trafiktörvénnyel - a saját érdekköreit, a saját hűbéreseit jutalmazza.

A Jobbik Volner János és Szilágyi György vezette munkacsoportja a két héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra 74 cég nevét, amelyek az ellenzéki párt szerint bizonyítják, hogy a kormány "rengeteg offshore céget támogat elképesztő nagyságú összegekkel". Szilágyi pedig hétfőn beszélt arról, hogy a Fidesz offshore ügyeit vizsgáló munkacsoportjuk látókörébe újabb cégek kerültek, amelyek között csaknem 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztottak szét.

Szintén Volner János és Szilágyi György kedden hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a trafikpályázatokkal kapcsolatban. Emellett lemondásra szólították fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét és Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét.