no

Miről szólnak Szanyi és Lenhardt betiltott interpellációi?

2013.05.06. 19:28
Visszadobta hétfőn Kövér László házelnök a szocialista Szanyi Tibor, illetve a független Lenhardt Balázs interpellációit, a házelnök szerint ugyanis sértő volt azok hangneme. Itt elolvashatja a két szöveget.

Szanyi Tibor trafikügyben szólalt volna fel. Szerinte pár ezer trafikosé a dohány java, „egész pontosan a Fidesz haverjaié és csókosaié”, és a „maffia-kormánynak mit se számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól, avagy tényleg trafikostól vette el a megélhetés lehetőségét”. Szerinte „húsz-húsz bolt helyett nyílik egyetlen trafik”, vagyis „húsz-húsz eddigi bolt haszna fog egy-egybe összpontosulni”. A politikus arra is utalt, hogy „a most elrendelt, de már jobbára a csókosoknak járó 10 %-os, illetve a hírek szerint 12 %-os haszon révén (...) egy-egy nemzeti trafik az eddig megszokott, boltonkénti dohányhaszon ötven-hatvanszorosára számíthat”. „Ez ám a vérbő disznóság!” – írta Szanyi.

Szanyi szerint a kormány „igazi magyar munkahelyek tízezreit” áldozta fel azért, „hogy szabadon garázdálkodhassanak az állami monopóliummal”. Az MSZP-s azt kérdezte Németh Lászlóné nemzeti fejleszési minisztertől, hogy nem sül-e le a bőr képéről, illetve, hogy „ha lesül a bőr a képükről, akkor vajon tervezik-e a hatalomból való távozást és az illő elbujdoklást, avagy immár teljesen arcbőr nélkül, tehát – az önök szóhasználatával élve – »pofátlanul« akarják-e folytatni az ország fosztogatását?”

A korábbi jobbikos képviselő Lenhardt Balázs interpellációjának címe az volt: Zsidó gárda működhet, Magyar Gárda nem? Arra lett volna kíváncsi, hogy lehet, hogy miután a Magyar Gárdát ellehetetlenítették, a magyarországi zsidóság önvédelmére létrejött Tett és Védelem Alapítvány állami támogatást is kap. Lenhardt szerint az Alapítvány „egyfajta elrettentéssel kíván élni”, és nem érti, ilyen alapon miért probléma, ha a Magyar Gárda is „elrettenti a bűnözőket a terrortól”.

Lenhardt arra várt volna választ, hogy a kormány mekkora összegeket áldoz „az üzletszerűen rettegők szeánszának” rendőri felügyeletére. A Zsidó Világkongresszusra utalva azt is megkérdezte: „vagy talán a vadonatúj zsidó gárda fogja védeni a helyszínt?”

Interpellációjában a képviselő azt is megemlítette, hogy a Világkongresszus első napján megemlékeznek a bolsevizmus és a cionizmus áldozatairól, „ha csak Orbán Viktor be nem tiltja azt is” – utalt a szerinte ártalmatlan motoros felvonulásra. Azt írta, a motoros felvonulás betiltásával a miniszterelnök Steiner Pál és „hittársai” kívánságát „szolgalelkűen” teljesítette, és kifejezte reményét, hogy „nem lesz a zsidók privilégiuma az áldozatokra való emlékezés”.