Száguldó Lexus pusztított Nagykovácsiban

2013.05.09. 09:12 Módosítva: 2013.05.09. 15:03

Több fát döntött ki, parkoló autókat tört össze és egy ház homlokzatát is megroggyantotta az az autó, ami szerda hajnalban száguldott Nagykovácsi központjában. A Lexus a Tisza-kastélynál sodródott le az útról, és hatalmas pusztítást végzett. Az autó két utasát a mentők vitték el. A 35 éves sofőr elmenekült, de szerda délután jelentkezett a rendőrségen.

Lexus rombolt Nagykovácsi főutcáján

A nagykovacsi.net videóbeszámolója szerint az autó 60 méteren keresztül tarolta le a kerítést. A kocsi egyik kereke leszakadt és a kastély bejáratáig gurult. Egy szemtanú beszámolója szerint az autót az enyhe kanyarban valószínűleg egy árok fölötti betonpillér dobta meg. Nagyon gyorsan mehetett, mert legalább három ház kerítése mellett végigcsúszott, majd nekiütközött egy parkoló autónak, de még ez sem állította meg, mert végül egy fánál állt meg. Az autó annyira összetört, hogy amikor a tűzoltók daruval felemelték, szabályosan kettérepedt. 

A kocsiban hárman ültek. Az egyik utas megsérült, a vállát fájlalta,  a másik sokkot kapott, a sofőr viszont elhagyta a helyszínt. A mentők törés gyanújával vitték be a sérültet a János kórházba. Az autót vezető 35 éves budapesti férfi aznap délután jelentkezett a budaörsi rendőrkapitányságon. Az ügyben a budaörsi rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást segítségnyújtás elmulasztásának gyanújával.

Nagykovácsi jegyzőjét szerdán hajnali 4.10-kor hívták telefonon, mert az autó egy olyan ház homlokzatát rongálta meg, amelyben éppen hárman aludtak. Az önkormányzat statikust hívott. A szakértő azt állapította meg, hogy a gerendázat nem sérült, csak az oromfal. Az omlásveszély miatt a tűzoltók elkerítették a ház előtti területet és sikerült megoldani az aládúcolást is. A megrongált ház lakóinak el kellett költözniük, mondta az Indexnek Tóthné Pataki Csilla jegyző.


Nagyobb térképre váltás

A helyszínen egy fa veszélyesen megdőlt, és a megrongálódott házhoz statikai vizsgálatot kértek a tűzoltók, mondta kérdésünkre Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. A szakember megállapította, hogy a házban keletkezett károkat ki lehet javítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport