Bíróság elé állítható az abonyi gyerekgyilkos

2013.05.10. 16:07

Bíróság elé állítható a gyerekgyilkos H. T. Mihály – legalábbis ezt mondja ki egy újabb szakértői vélemény – tudta meg a Blikk .

A férfi még tavaly lőtte fejbe tízéves kislányát Kiarát, mert felesége válni akart, majd maga ellen fordította a fegyvert. Túlélte, de nyolcvanszázalékos egészségkárosodást szenvedett: tolókocsiba kényszerült, mert lebénult az egyik oldala, és bukósisakot kell hordania, miután eltávolították a homlokcsontjának egy részét. A szakértők most azon vitáznak, a férfi felfogja-e annyira a körülötte zajló eseményeket - emlékeztet a lap.

H. T. Mihályt jelenleg is s tököli rabkórházban kezelik. Nemrég elkészült egy szakértői vélemény, amely szerint a gyilkos nem tudja felfogni a körülötte zajló történéseket, azaz nem normális. Amikor a férfi a betegágyán vallomást tett, újabb doktort kellett kirendelni. A második szakértő szintén megerősítette, hogy H. T. Mihály nem tud részt venni a büntetőeljárásban. Kirendeltek egy harmadik szakértőt is, de az ő véleménye szöges ellentétben áll a többivel. Most az orvos azt állítja, H. T. Mihály felfogja a körülötte zajló eseményeket. Az ügyben a Blikk szerint egyelőre patthelyzet alakult ki.

Ha a férfi felfogja, mit tett, életfogytiglanra is ítélhetik. Ha nem, felfüggeszthetik az eljárást ellene.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport