Vezérigazgató Úr felkínálta a lehetőséget

2013.05.10. 14:55
A szegedi IKV Zrt. vezérigazgatója körlevélben hívta fel dolgozói figyelmét, hogy a titkárságon aláírhatják a rezsicsökkentéssel kapcsolatos íveket.

Kiszivárgott az az e-mail, amelyben a Fidesz rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdőívének aláírására kérik a dolgozókat, írja szeged.hu. A levelet a szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. vezérigazgatója kezdeményezésére küldték szét. Felhívják benne a figyelmet arra, hogy az aláírás nem kötelező, az igazgató nem ellenőrzi, hogy ki írja alá, de a lehetőség mindenkinek adott. A lap szerint sokan azért írják alá az íveket, mert félnek, hogy a vezetőség nem tartja be ezt az ígéretet.

A dolgozóknak írt e-mail:

Sziasztok!

A FIDESZ támogatói aláírást gyűjt a rezsicsökkentő programjához.

A papír alapú ív itt megtalálható a titkárságon, alá lehet írni azoknak, akik támogató aláírásukkal ehhez hozzá kívánnak járulni. A kitöltéshez névadatok-életkor és lakhely adatok kellenek. A kitöltés nem kötelező, Vezérigazgató Úr nem kívánja megnézni, hogy kik írják alá az ívet, a lehetőséget azonban felkínálja mindenki számára.

Üdv.
HZs.

Nagy Ferenc, a cég vezérigazgatója a Délmagyarországnak elmondta, a hatályos jogszabályok alapján lehetőség van a gyűjtésre a munkahelyen, munkaidőn kívül. Az viszont kérdéses, hogy ki tartózkodik munkaidőn kívül a munkahelyén. Szabály szerint egyébként mindenhol lehetne aláírást gyűjteni, kivéve éppen a munkahelyeken, munkaidőben.

Solymos László, Szeged MSZP-s alpolgármestere szerint a Fidesz visszahozza a munkahelyekre a rendszerváltás előtti mentalitást. Szerinte a levél utolsó mondata fenyegető és megengedhetetlen a dolgozókra nézve.