Álmukban rontottak rá a lellei házaspárra

2013.05.11. 09:18 Módosítva: 2013.05.11. 09:27

A Budapest–Bamako rali állandó motoros résztvevőjét, a 47 éves M. Andrást és feleségét támadták meg símaszkos rablók péntekre virradóra balatonlellei családi házukban, írja a Blikk.

Álmukban törtek rá a házaspárra, gúzsba kötötték őket. M. Andrást összeverték, hogy árulja el nekik, hol tartja a család az értékeit.

A két, 30 év körüli rabló néhány millió forintnyi készpénzt, ékszereket és pisztolyokat zsákmányolva a család méregzöld Alfa Romeójával menekült el. M. András, bár nem tudott megszabadulni a kötelékétől, addig ügyeskedett, amíg elérte a mobiltelefonját, és hívta a rendőröket.

Az Erdősor utcai házat teljesen feldúlták. A rablók törtek-zúztak, csak a pénz és fegyverek érdekelték őket, a műszaki cikkekhez nem nyúltak. A környéken élők szerint néhány hete a szomszéd utcában történt hasonló rablás.

Az elkövetőket még helikopterrel is keresték, az egész országban fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el. A fontosabb csomópontokban ellenőrzőpontokat állítottak fel, emiatt a fővárosban és a környékén óriási dugók alakultak ki.

Az LNM-959 rendszámú Alfa 145-öst pénteken kora este megtalálták, de a rendőrség nem árulta el a helyszínt.