Ne csüggedjen, ha lemaradt Mesterházyról!

2013.05.11. 15:56 Módosítva: 2013.05.11. 16:35
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Komlón, a vasárnapi időközi önkormányzati választáshoz kapcsolódó kampányzáró eseményen beszélt.

Nem szolgálja a magyar emberek érdekeit az, ami ma Magyarországon zajlik, ezért fontos, hogy a legkisebb önkormányzati választókörzettől az egész országig sikerüljön változást elérni.

Egy napokban megjelent tanulmány szerint az ország lakosságának fele szegénységben él, napi megélhetési gondokkal küzd, mintegy félmillió gyermek éhezik. Mindez abból is fakad, hogy kevés a munkahely, nő a munkanélküliség.

Az MSZP programjában célul tűzte ki a munkahelyteremtést, a szegénység visszaszorítását, a jogállam visszaállítását, valamint a mutyik felszámolását is.

A kormányzati cselekvés és az elmúlt néhány nap megmutatta, mi fontos a kormánynak, és a helyi Fidesznek is. A leginkább az fontos, hogy a saját barátaik zsebét megtömjék.

A kormány sunyi módon nyúlt hozzá a 65 év felettiek utazási kedvezményéhez, félezer járaton úgy szünteti meg a valódi kedvezményt, hogy az utazóközönség nem kap pluszszolgáltatást.

A szavazóknak vasárnap Komlón és a jövő évi országgyűlési választásokon azt kell eldönteni, hogy egy olyan családbarát kormányt akarnak-e, amely csak a saját családja barátja és mindenben azt nézi, miként tudja haveroknak, rokonoknak átjátszani a lehetőségeket, vagy olyan országot akarnak, ahol igazságosság alapján történnek a dolgok, ahol munkahelyek teremtődnek, a jog előtti egyenlőség mindenkit megillet, és mindenki biztonságban, világos jövőképpel élheti az életét.