Megrugdosta diákját a szegedi tanár

2013.05.13. 19:43 Módosítva: 2013.05.13. 20:54

Pofon vágott és megrugdosott egy földön fekvő gyermeket a szegedi Weöres Sándor Általános Iskola egyik tanára, írta a Délmagyar.hu. A történteket rögzítette a kamera. A rendőrség előállította a tanárnőt.

A 11 éves Richárd édesanyja, Engi Ramóna a lapnak elmondta, péntek reggel az egyik tanárnő felpofozta a fiút, majd az ütés erejétől a földre eső gyermekbe többször belerúgott. A történteket rögzítette a kamera. Az iskolában két évvel ezelőtt a lopások megelőzése végett szereltek fel biztonsági kamerákat.

A Délmagyar szerint a 11 éves Richárd magatartás-problémákkal küzdött, nehezen kezelhető. Előfordult, hogy rendkívül durván szidalmazta a tanárokat. Dobos János az iskola igazgatója a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem nyilatkozott. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületének vezetője sajnálatosnak nevezte a történeteket.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a rendőrségre hétfőn érkezett bejelentés arról, hogy pénteken az egyik szegedi általános iskolában egy tanár bántalmazott egy diákot.  A rendőrség a bejelentés után előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás.