Kirúgták a diákverő szegedi tanárnőt

2013.05.14. 12:11 Módosítva: 2013.05.14. 12:12

Azonnali hatállyal, a rendőrségi eljárás végét meg sem várva felmentette a munkavégzés alól a harmadikos diákot megpofozó és megrugdosó matematika-testnevelés szakos tanárnőt a szegedi Weöres Sándor iskolát felügyelő intézmény – írta a szegedcafe.hu. A tanárnő beismerte, hogy megverte a 11 éves Richárdot, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mint arról az Index is beszámolt, a tanárnő észrevette, hogy az iskola folyosóján Richárd összeveszett az egyik társával és ekkor lekevert neki egy pofont. A gyerek az ütéstől a földre esett, a pedagógus pedig rugdosni kezdte.

„Hétfőn a szülők mentek be az iskolába, akkor derült ki, hogy mi is történt valójában. Kértem, hogy hallgassuk meg a tanárnőt is, aki elismerte a történteket, ezért úgy döntöttünk, nem várjuk meg a rendőrségi vizsgálat végeredményét, és kezdeményeztük a pedagógus felmentését″ – mondta el Gera Sándor, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás oktatási intézményeinek főigazgatója. Gera azt is kifejtette, hogy az esetet pedagógiai szempontból is érdemes megnézni, mert ilyen probléma bárhol előfordulhat, és fontos megvizsgálni, hogyan lehet megelőzni az erőszakot.