Leszakadt egy vaslépcső a BVSC uszodában

2013.05.18. 10:18 Módosítva: 2013.05.18. 11:16

Információink szerint szombat reggel fél tízkor leszakadt a BVSC uszodájában egy vaslépcső, ahol éppen nemzetközi ifjúsági úszóversenyt tartanak. A Szőnyi utcai sportlétesítményben a medencéhez vezető gurulós mobil lépcső szakadt le, az éppen rajta közlekedők leestek. Első értesüléseink szerint többen a lépcső alá szorultak, de ezt a rendőrság cáfolta.

A helyszínen lévő tudósítónk az uszoda egyik dolgozójától megtudta: a leszakadt lépcső körülbelül húsz éves lehetett, már erősen rozsdásodott, ezért törhetett el.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben hat felnőtt és egy gyermek sérült meg, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek. A sérült gyermeket a Heim Pál kórházba szállították, két felnőttet a Honvéd kórházban, további kettőt pedig az Országos Baleseti Intézetben ápolnak. Két sérültet a helyszínen elláttak. A helyszínen lévő tudósítónk megtudta: a sérültek közül kettőt csonttöréssel szállítottak kórházba.

A BRFK nevében Kovács Viktória elmondta: az ügyben foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást szakértő bevonásával, ismeretlen tettes ellen.

Ahogy azt a 444.hu is megírta, az uszodában a BVSC honlapja szerint éppen a XV. Finis BVSC kupa zajlik, a baleset az 50 méteres pillangóúszás alatt történhetett, a lányok és a fiúk közötti váltás közelében. Az MTI értesülései szerint az úszóversenyt leállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport