Államtitkár-feleséget futtat a kormány az összetartozás-dallal

2013.05.22. 20:07 Módosítva: 2013.05.22. 21:42
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Doncsev András felesége énekli a nemzeti összetartozás dalát. Gergely Éva Barackfa című dalának kormányzati támogatású promóciója szerdán kezdődött, amikor bejelentették, hogy a dal lesz a trianoni emléknap fő száma.

Az Index információi szerint egy államtitkár-feleség dalát választotta ki a kormányzat a nemzeti összetartozás napjának ünneplésére.

Az Összetartozás Dala

A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Mónika szerdán jelentette be, hogy Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című száma lesz a június 4-i Trianon-emléknap zeneszáma, azaz az "Összetartozás dala". A zeneszámból már videó is készült, amelyben a Magyar Rádió énekkara mellett több fiatal sztárt is felvonultatnak. A hivatalos sajtótájékoztatón az azonban nem derült ki, hogy Gergely Éva az Emmi parlamenti államtitkárának felesége.

Doncsev András az erőforrásminisztérium államtitkári csatársorának cseréje során kapta meg a posztot. Balog Zoltán az év elején menesztette L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári székből, amit Halász János parlamenti államtitkár örökölt. Az ő helyére ülhetett Doncsev, aki ezt megelőzően néhány hónapig a minisztérium sajtófőnöke volt.

A minisztériumban akkor tűnt fel, amikor elhagyta Balatonfürdetet, ahol 2010 után egy évig alpolgármesterként tevékenykedett. A Doncsev-Gergely házaspárról is a balatonfüredi sajtóban lehetett olvasni, miután Doncsev viszonya megromlott Bóka István polgármesterrel, majd posztjáról is lemondott.

Ekkor távozott a városból Gergely Éva is, aki férje balatonfüredi "érkezése" után az önkormányzat által fenntartott Kisfaludy Színház művészeti vezetője lett. Férjével együtt azonban ő is feladta a városhoz kötődő munkáját.

A színésznő-énekesnő korábban állandó fellépő volt a Fidesz, főleg Orbán Viktor pártelnök vidéki rendezvényein is. Gergely Éva fő slágere akkoriban a Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország! volt.