Horgásznagykövet lett Áder János

2013.05.23. 17:21

A Horgászat Nagykövete díjat adományozta Áder Jánosnak a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a Velencei-tavi kirendeltségén rendezett csütörtöki villám-horgászversenyen, melyen versenyzőként is részt vett a köztársasági elnök. Áder szerint a horgászat azért fontos, mert az ember tisztánlátását javítja, ha „közben a természet zöldjével és a víz kékjével vagy inkább haragos zöldjével ismerkedik″. Az államfő hozzátette: rengeteg folyónk és állóvizünk van, ahol bárki megtalálhatja az élvezetes és eredményes horgászat lehetőségét.

Áder egyik korábbi horgászversenyéről az Index részletes riportban számolt be. „Véged van, mint a botos kölöntének″ – dünnyögött tavaly ősszel magában riporterünk, mielőtt egy fűzfa alatt mikrofonvégre kapta az államfőt, aki a bundagyanús nevű Halbányász SE színeiben indult a Halbányász Kupán (talán még bundagyanúsabban azelőtt: Fidesz kupa). Áder akkor egy kettőhuszas ponttyal jócskán rávert riporterünkre, aki egyébként annyira kifáradt, hogy a verseny végén minden ártatlan színész-anekdotába prostikkal hetyegő fideszes honatyákat vélt belehallani.

Ha még mindig nem tud betelni a csornai Charles Bronsonról szóló riportjainkkal, figyelmébe ajánljuk azt is, melyben elmeséljük, miért épül 3,5 millió forintos látványtó az államfő családjának egyébként 96 lelket számláló falujában, illetve hogy lovag nagymestert, gazdát, kamionsofőrt vagy nyugdíjas tanácselnököt választott-e a kortárs irodalmat is megihlető település a másfél héttel ezelőtti időközin.