Húszéves nevelőapja verhette halálra a kilenc hónapos kisbabát

2013.05.24. 16:02 Módosítva: 2013.05.24. 16:09

Előzetes letartóztatásba került az a 20 éves sarkadi férfi, aki a vélhetően bántalmazásba belehalt 9 hónapos sarkadi kisbaba nevelőapja volt. A Békés megyei online lap, a beol.hu azt írja: P. Zoltánt halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrség kezdeményezésére pénteken előzetesbe is került a férfi.

A lap beszámol arról is: a családban öt gyermeket neveltek, közülük egy kétéves gyerek combcsonttöréssel szintén kórházban van. A nyomozás adatai szerint ezek a sérülések is bántalmazások miatt következtek be. A rendőrség gyanúja szerint a családban élő 7 éves kisfiút is bántalmazta P. Zoltán, aki védekezésre képtelen személy elleni könnyű és súlyos testi sértés miatt is kihallgattak.

A rendőrség emellett intézkedett arró, hogy a család nevelése alatt álló négy gyermeket kivonják a gondozásuk alól, és nevelőszülőknél helyezték el őket. Az édesanyát, a 25 éves R. Ibolyát is kihallgatták könnyű testi sértés gyanújával, ő szabadlábon védekezik.

A 9 hónapos csecsemőt szerdáról csütörtökre virradó éjjel szállítottak kórházba, nagyon rossz állapotban, testén külsérelmi nyomok voltak. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a gyermek halála bántalmazással hozható összefüggésbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport