Szanyi Strasbourgig megy Kövér miatt

2013.05.27. 13:45 Módosítva: 2013.05.27. 13:45

Strasbourgi bírósághoz fog fordulni Szanyi Tibor, mivel ismét letiltotta trafiküggyel kapcsolatban beadott interpellációját Kövér László házelnök, mondta az MSZP-s politikus a parlamentben.

Ez már a második alkalom, az első május hatodikán történt: akkor Kövér azért nem engedélyezte Szanyinak, hogy a trafikengedélyezésről írt interpellációját elmondhassa a fejlesztési miniszternek, mert "kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna" − fogalmazott Kövér.

A házelnök és Szanyi kapcsolata nem kiegyensúlyozott. Március végén pont az MSZP-s politikussal szemben alkalmazta először a január elsejével hatályba lépett országgyűlési törvényt, amikor a képviselő tiszteletdíjának harmadára büntette azért, mert középső ujját mutatta a Jobbik frakció felé.

szanyibemutat-c128-p640-12fps.gif

Legutóbb pedig hétfőn említette meg Kövér Szanyit a Kisalföld című lapnak adott interjújában, a parlamentbe nem való viselkedés kapcsán. „Sajnálatos módon azonban 2010-ben egy új politikai stílus honosodott meg a parlamentben. Köszönhető ez mondjuk az LMP-nek és a Jobbiknak, amelyek teljesen elutasították az elmúlt húsz év módszereit.” − nyilatkozta, és hozzátette Szanyi Tiborral kapcsolatban: „Egy önálló intézmény, aki nélkül egészen jól meglenne a magyar Országgyűlés, de azért igyekszünk elviselni őt is”.