Megfulladt az izsáki rendőrőrsön kihallgatott férfi

2013.05.28. 10:15 Módosítva: 2013.05.28. 11:41

Fulladás okozta B. József halálát az izsáki rendőrörsön, írja az elkészült orvosszakértői véleményre hivatkozva a baon.hu. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi „halálát a terjedelmes zsírszövet roncsolódás következtében kialakult zsírembólia, és az emiatt beállt fulladás okozta". A szakértői vélemény szerint a román állampolgárságú férfi „testét ért erőbehatások miatt életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett."

Két rendőr, B. Viktor és B. Csongor egy kisebb lopás gyanújával április 8-án állította elő a férfit, akit a gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön úgy megvertek, hogy belehalt sérüléseibe. A Velvet izsáki riportját itt olvashatja>>> 

Amíg az orvosszakértői vélemény nem volt meg, addig nem történt meg a 45 napja előzetes letartóztatásban lévő rendőr ügyészségi kihallgatása sem. A Blikk úgy tudja, hogy egyikük, B. Viktor nem tanúsított megbánást rabtársai előtt, fenntartja, hogy a kihallgatás során végig szakszerűen járt el.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségen az eljárás halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatódik.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője korábban, a két rendőr előzetes letartóztatásnak kilencven nappal történt meghosszabbításakor az MTI-nek elmondta, a bíróság úgy ítélte meg, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével.