Kiöntött a Nyögő-patak

2013.05.30. 09:41 Módosítva: 2013.05.30. 13:58

A több órán át tartó intenzív eső miatt jelentősen megemelkedett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolchoz közeli falvakon átfolyó Nyögő-patak vízszintje, az áradat miatt több településen védekezni kellett.

Parasznyán, Radostyánban és Sajólászlófalván védekeztek a lakók, sok helyen homokzsákokkal vették körbe az ingatlanokat. Az eső elállt, így a gyors folyású patak hamar levezeti a vizet. Jelenleg már az utcákat, portákat tisztítják.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki több megyére a várható felhőszakadás miatt. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-nél is több csapadék hullhat.

Az első hullám már éjfél előtt megérkezett, írja az Időkép. Szegeden, Kecskeméten, Szolnok és Budapest térségében 11 és 1 óra között villámfényes volt az éjszaka. Hajnalban újabb zivatargócok képződtek Miskolcon és a környékén.

Hamarosan egy újabb intenzívebb csapadékmező érheti el a fővárost déli, délkeleti irányból, egyes cellákban zivatartevékenység is megfigyelhető. Hasonló cellák mozognak Hajdú-Bihar, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

A következő napokban is változékony, csapadékos idő lesz.