Felmondanak a túlszámlázó belvárosi étteremnek

2013.06.14. 13:50 Módosítva: 2013.06.14. 13:50

Hamarosan bezárhat a horribilis számláiról elhíresült Dorottya utcai étterem.

Az Index információi szerint az V. kerület vezetése nem nézi jó szemmel fővárosi vendéglátóhelyek jó hírét veszélyeztető Frizzante működését, és megpróbál megszabadulni a borozó-étteremtől.

Túlszámlázási botrányok ellenére a rendőrséghez egyelőre nem érkezett feljelentés, így az önkormányzat hivatalosan nem léphet fel, és nem vonhatja be a működési engedélyét.

Rogán Antal polgármester ezért az étteremnek helyet adó ingatlan tulajdonosával kezdeményezett tárgyalást annak érdekében, hogy mondja fel a vendéglátóhely bérleti szerződését. Úgy tudjuk, hogy a tulajdonos elfogadta a kerületi vezetők érveit, és jelezte, megteszi a megfelelő lépéseket a bérlővel szemben.

asp 466 170

A belvárosi vendéglátóhelyre az utóbbi hetekben irányult rá a figyelem, miután Facebookon rengetegen megosztották a Frizzante horribilis számláit. Az egyik fénykép tanúsága szerint a helyen három birspánikáért 18 000 forintot, egy pohár Szent István vörösborért pedig 12 000 forintot kértek egy külföldi turistától, aki első budapesti útján tévedt be a Lánchíd pesti hídfője közelében található intézménybe.

A borozó-étteremmel kapcsolatban a tripadvaisor.com értékelése sem túl biztató: a kommentelők közül többen arról panaszkodnak, hogy tízszer akkora összegről kaptak számlát, mint várták. A hozzászólásokból az is kiderül, hogy két csinos lány csalogatja be normális árak és korrekt kiszolgálás ígéretével a turistákat az utcáról az étterembe, a helyzet azonban drasztikusan megváltozik, amikor az asztalhoz érkeznek a 100 ezer forintos számlák. Ilyenkor ugyanis agresszívvá, fenyegetővé válik a személyzet. A számlázási viták miatt a rendőrségnek is többször ki kellett már szállnia a helyszínre.

Az étterem vezetője a napokban az Origónak nyilatkozva azzal védekezett, hogy „az ajtón is kint vannak az árak, arról nem tehetek, ha nem tudják, amikor fél tizenegykor bejönnek, és keresztbe áll a szemük. Drága a környék, magasak a bérleti díjak, majdnem 500 ezer forint. Ráadásul be kell fizetni az adókat, forgalom pedig nem nagyon van, ennél nem lehet olcsóbban megúszni.”