Két független küzd Gencsapáti polgármesteri székéért

2013.06.16. 08:31

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Vas megyei Gencsapátiban polgármestert és képviselő-testületet is választanak, míg a Pest megyei Solymáron egy új önkormányzati képviselőre voksolnak a helyiek.

A 2671 lakosú Gencsapáti polgármesteri posztjáért ketten indulnak, mindketten függetlenként. A hat képviselői helyre tizenhárman jelöltették magukat. A községben 2215-en szerepelnek a választói névjegyzékben, ők két választókörben adhatják le szavazatukat. A településen azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület márciusban belső ellentétekre hivatkozva feloszlatta magát.

Solymár 2-es számú egyéni választókerületében új önkormányzati képviselőt választanak, miután a korábbi képviselő összeférhetetlenség miatt lemondott. A településen három jelölt méreti meg magát, az érintett választókerületből 1040 embert várnak az urnához.

Az időközi önkormányzati választásokon reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat a helyiek. Érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.