Megint füstölt a 3-as metró

2013.06.17. 19:19

Egy műszaki hibás szerelvény megint füstölt, ezért hétfő délután nem járt egy ideig a 3-as metró az Árpád híd és Újpest-Központ között. Fél nyolc előtt nem sokkal indult meg újra a forgalom. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint 18:17-kor érkezett a bejelentés, hogy az Újpest-Központ végállomáson az egyik motorkocsi füstölni kezdett.

A füstölés utasoktól elzárt területen történt, a járművön a vezetőn kívül senki sem volt. Az állomást lezárták, nem sérült meg senki. A BKK közleménye szerint a BKV vizsgálatot indított a műszaki meghibásodás pontos okainak kivizsgálására.

A Központ Facebook-oldalán egy utazó kérdésére azt válaszolták: "egy ekkora hálózaton normális, hogy mindennap vannak zavarok, nincs ez másképp a világ más, hasonlóan nagy rendszereiben sem. Persze jobb lenne, ha kevesebb műszaki meghibásodás lenne, de sajnos az elmúlt két évtizedben jelentősen leromlott a budapesti tömegközlekedés műszaki állapota, ezt a lemaradást egy-két év alatt nem lehet behozni".

Györök Balázs, a Metróért Egyesület alelnöke is közleményt adott ki az esetről. "Az esemény ismét rávilágít a járműpark kritikus állapotára; mondjuk ezt mindazok ellenére, hogy az előző héten bekövetkezett tűzeset után a BKV szakemberi az események között semmilyen összefüggést nem látnak, különböző elemek hibásodtak meg. A hibagyakoriság azonban a Metróért Egyesület álláspontja szerint nem elfogadható" - írta. Felidézte, hogy a múlt héten hétfőn, illetve három nappal előtte pénteken történt tűzeset az észak-déli vonal járműveinél a Klinikák állomáson, illetve szintén Újpest-Központnál.