Orbán hozzáállása nagyon pozitív volt

2013.06.19. 19:23

Horn Gyulának július 5-én lett volna a 81. születésnapja. Az MSZP megünnepelte tavaly is Horn Gyula születésnapját, igaz, a volt kormányfő ezen már nem lehetett ott.

Azokat hívták meg az ünnepségre, akik  1990 és 1998 között, Horn pártelnöksége idején voltak a parlament tagjai. Meghívták a szocialisták és a szabad demokraták alkotta Horn-kabinet (1994–98) valamennyi miniszterét, államtitkárait, nagyköveteit, valamint állami cégek akkori magas beosztású vezetőit.

Az ünneplés egyik szervezője Suchmann Tamás volt. Ő akkor azt mondta, kezdetben Szekeres Imre akkori elnökhelyettes, majd ő találkozott és tárgyalt több alkalommal is Orbán Viktor kormányfővel Horn Gyula kórházi ellátásáról. A miniszterelnök hozzáállása a Horn Gyula kezelésével kapcsolatos kérdések, problémák megoldásához „nagyon pozitív” volt.

Orbán Viktor is felköszöntötte tavaly Horn Gyulát. A miniszterelnök azt írta: minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt, hiszen a nemzet felemelése csak együtt és csak az egymást követő nemzedékek összefogásával lehetséges. Azt is írta, hogy "elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt".

Horn Gyula élete képekben - Nagykép
Horn Gyula élete képekben - Nagykép
Fotó: Kovács Attila / MTI

„Engedje meg, hogy a család, rokonok és barátok mögé sorakozva jó egészséget kívánjak! Isten éltesse 80. születésnapján!" – írta Orbán Viktor az egy évvel ezelőtti születésnapi köszöntő levelében.

2011-ben Orbán Viktor a parlamentben, Wittner Mária egyik kérdésére válaszolva azt mondta, a kormány megalakítása után egy szocialista küldöttség megkereste őket, és arra kérték, hogy Horn Gyula hadd maradhasson a Honvéd kórházban állami kezelésben. Ez a döntés megszületett, kizárólag az emberségesség okán – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, kiemelve: “és ezzel el is mondtam mindent erről a kérdésről".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport