Kirúgta a BKV a pofozkodó villamosvezetőt

2013.06.20. 17:56 Módosítva: 2013.06.20. 18:50
Azonnali hatállyal felmondott a BKV annak a villamosvezetőnek, aki hétfőn megpofozott egy állapotos asszonyt, mert pirosban lépett a villamos elé.

A BKV azonnali hatállyal felmondott annak a villamosvezetőnek, aki hétfőn megpofozott egy állapotos asszonyt, mert szabálytalanul, a pirosban lépett a jármű elé.

A villamosvezető, Kis Sándor az Indexnek elmondta, hogy munkajogi pert indít a BKV ellen, mivel a vállalat véleménye szerint több ponton is jogtalanul lépett fel az elbocsátásnál. "Megkeresett egy munkajogi szakértő, és pénteken vele megyek az RTL-be" - jelezte, hogy hamarosan a média egyre tágabb köreiben ismerteti álláspontját.

Kis elmondta, hogy 30 napon belül távoznia kell a szolgálati lakásából is. A BKV felajánlotta, hogy kap néhány hónapos haladékot, de ez szerinte csak trükk volt, mert alá kellett volna írnia a rendkívüli felmondást, amit nem tett meg. "Azt hitték, meg fogok hajolni" - mondta.

A hathónapos terhes nőt véresre pofozó villamosvezető kérdésünkre kijelentette, hogy elmegy a mellette szervezett tüntetésre, mivel ezzel is védheti azokat a kollégáit, akik hasonló esetbe keveredhetnek. Ez azt jelenti, hogy szerinte előfordulhat, más vezető is tettleg léphet fel az utasok ellen? - kérdeztük, amire Kis igennel felelt.

"Belátom a saját hibámat, de ha holnap valakivel hasonló történik, akkor ugyanez történik vele is, mint velem?" - indokolta, hogy megjelenik a saját maga mellett szerveződő szimpátiatüntetésen.

Kis hangsúlyozta, hogy hibázott, de az esetet sokkos állapotban követte el, így nem érdemel ekkora büntetést. Arra számított, hogy más munkakörbe helyezik át.

Az elbocsátott vezető felvenné a kapcsolatot a megpofozott nővel, hogy elnézést kérhessen tőle.

Az előző rész tartalmából

hétfői eset komoly vihart kavart, a Facebookon gyűlöletáradat zúdult a terhes nőre, tüntetést is szerveztek a vezető mellett. Az Indexen megszólalt a felpofozott terhes brit nő, aki elmondta: azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nyilatkozott a villamosvezető. „Úgy szálltam ki, hogy Úristen, alattam vannak” – idézte fel az esetet az Indexnek. Azt állította, a nő „vigyorgott és bemutatott”, de elismerte: „a cselekedetemre nincs mentség”. A BKV-Figyelő blogban pedig egy szemtanú is beszámolt arról, mit látott. A rendőrség is nyomoz az ügyben.

A BKV közleménye

"A villamosvezetőnek a baleset elkerülését követő viselkedése semmilyen módon nem összeegyeztethető Társaságunk szolgáltatói tevékenységével. Súlyosbítja az eset megítélését az, hogy várandós anyát bántalmazott, még akkor is, ha a hölgy egyébként előtte szabálytalanul lépett a villamos elé. Egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat" - áll a cég közleményében. A közlekedési vállalat az ügyet lezártnak tekinti.