Orbán szava elveszett a Jobbik hangoskodásában

2013.06.21. 17:09

A parlamenti informatikai rendszer adatai szerint Orbán Viktor, Kövér László és Wittner Mária sem nyomott gombot a földtörvény szavazásakor . A Fidesz frakciótól úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor jelezte a levezető elnöknek, hogy nem működik a gépe, Latorcai János azonban a körülötte lévő hangoskodásban ezt nem hallotta. Azt gondolta, hogy a miniszterelnök egy későbbi felszólalási szándékát akarja jelezni, ezért továbbengedte a szavazást.

A pénteki ülésen a Jobbik elfoglalta a házelnöki pulpitust és lehetetlenné tette, hogy Latorcai a helyén vezesse az ülést. Az LMP aranytalicskával és hangosbeszélővel tiltakozott. A levezető elnök a vezérszónoki emelvényről vezette tovább az ülést. A földtörvényt a fideszes többség megszavazta, de a Jobbik kérése ellenére nem tartottak név szerinti szavazást.



Orbán viktor a szavazás után azt mondta, felesleges provokálni a parlamenti többséget, mert ezzel nem lehet eredményt elérni. Az új földtörvényről azt mondta, az egyrészt radikálisan visszaszorítja a nagybirtokot, másrészt garancia arra, hogy a magyar termőföldet magyar gazdák fogják megművelni.