Rezešová megúszhatja a 10 év börtönt

2013.06.22. 07:53

5-10 év börtön helyett csak 2-8 évig terjedő büntetés vár Eva Varholikova-Rezešová szlovák milliomosnőre a szeptemberi bírósági tárgyalásán, ha kiderül, hogy nem volt részeg, írja a Blikk.

A bulvárlap szerint a négy ember halálát okozó ittas járművezetéséért előzetes letartóztatásban lévő nő a nyomozati szakban azt próbálta bebizonyítani, hogy nem az alkoholtól volt bódult, hanem egy speciális gyógyszertől, amely ópiátszármazékot tartalmazott. Az erre vonatkozó indítványát az ügyészség elutasította, a bíróság azonban nem fogja, ott már most helyt adtak neki, vagyis elképzelhető, hogy az ügy súlyosbító körülményét védőjének sikerül kiradíroznia. A Blikk úgy tudja, a tárgyalás nem fog elhúzódni,mert másfél hét alatt az összes meghallgatás lezajlik. 

A milliomosnő tavaly augusztusban okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet az M3-ason. A hajnali órákban 175 km/h körüli sebességgel öklelt fel BMW terepjárójával egy Fiat Puntót. A Fiat egy kamionnak repült, utasai mind életüket vesztették.

Rezešová autója felborult, de ő sértetlenül úszta meg a balesetet. A vérvétel körülbelül 1,2 g/l alkoholt mutatott ki szervezetében. Rezešová tagadta, hogy részegen vezetett volna, állítása szerint csak a baleset utáni sokkos állapotban ivott valamennyi vodkát. Ha ez így is lett volna, az nem magyarázná meg a mért alkoholszintet. Nem ez volt az ügyben az egyetlen ellentmondás: rendőrségi vallomástétele eltért attól, amit a helyszínen mondott a kiérkező rendőröknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport