Ötezer fideszlelkű honvéd az EU ellen

2013.06.24. 13:55 Módosítva: 2013.06.24. 14:02

Ötezer fősre és nemzetközivé duzzadt a békemenetes Civil Összefogás Fóruma (CÖF) által létrehozott Szellemi Honvédelem mozgalom, amely szakmailag megalapozott érvekkel, tárgyilagossággal és hozzáértéssel készül szent háborút folytatni a Soros György - Hillary Clinton - Viviane Reding tengelyen formálódó Magyarország-ellenes nemzetközi összeesküvés ellen, vált vállnak vetve lengyel testvéreinkkel.

Épp akkor érkeztem meg a CÖF Gellért-szállóba szervezett nemzetközi sajtótájékoztatójára, amikor a díszleten felkerült az i-re a pont: egy kertésznadrágos úrnak egy hatalmas létrán állva végre sikerült felszerelnie a falon lógó vörös posztóra egy  „Szellemi Honvédelem″ feliratot, amely remek vizuális egységet alkotott az előttem álló operatőrsrác tarkójára tetovált vörös csillaggal.

A békemenetek szervezésével híressé vált CÖF sajtótájékoztatójának apropóját elvileg a Szellemi Honvédelem létrejötte szolgáltatta, egy kis csavart okozott a történetben azonban, hogy a mozgalom már áprilisban is létrejött egyszer. Csizmadia László, a CÖF alapítója gyorsan feloldotta a látszólagos ellentmondást azzal, hogy közölte, a nagy bejelentés lényege, hogy most nemeztközivé vált a mozgalom. Aktualitást adott a rendezvényenek Viviane Redingnek, az Európai Biztottság alelnökének legújabb, a „magyar szabadságot fenyegető″ állítólagos kijelentése is, hiszen mi sem testreszabottabb feladat egy szellemi honvédőnek, mint nyílt levelet fogalmazni és lemondásra felszólítani egy EU-biztost.

Csizmadia szerint egyébként „az Orbán-kormány sem tökéletes, de mutasson már valaki egy tökéleteset″-érvrendszerre felépített levelet alulról jövő kezdeményezésként több száz szellemi honvédő írta együtt, ami valószínűleg a Guiness-rekordok könyvébe illő teljesítmény. Olyan pontok is vannak a levélben egyébként, amelyekben a CÖF és Reding egyet is érthetne akár, mint például, hogy Magyarország „ugyanolyan demokráciát tisztelő ország, mint 1956-ban volt″. Redinget, ha valami, akkor feltehetően éppen az ötvenes évek és a jelenlegi politikai rezsim közti hasonlóság aggaszthatja.

A főként összeesküvés-elméletek, a „kultúrmarxista elnyomás″ és az EU felháborító kettős mércéjének taglalása által dominált felszólalásokban konzekvens elemként vonult még végig a „minek ír színikritikát, aki nem tud színészkedni″-típusú érvelés, azaz, hogy például milyen alapon kritizálják az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálását olyan európai országok, ahol nincs is alkotmánybíróság, sőt még csak írott alkotmány sincs. Csernyák Csaba, a sajtótájékoztatón felszólaló egyik jeles honvédő külön felháborítónak tartotta, hogy olyan országok is bírálják az új választási rendszerünket, melyekben kizárólag többségi alapon választanak képviselőket.

A rendezvény nemzetköziségét a tökéletes magyarsággal beszélő Joanna Urbanska, a március 15-i nemzeti ünnepségeken előszeretettel résztvevő lengyeleket toborzó Gazeta Polska klubok képviselője adta meg. Urbanska kifejezte együttérzését az oly sokat rágalmazott Magyarországgal, és mindenkit biztosított arról, lengyel testvéreink nem fogják hagyni, hogy a balliberális körök letaszítsanak minket a szuverenitás útjáról.

Csizmadia László, a CÖF és a Szellemi Honvédelem mozgalom civilségét végig agyonhangsúlyozó főszónoka megvilágosodott a sajtótájékoztatón elmondott beszédektől, és zárszóként kijelentette, megfogalmazódott benne, mi a civilség lényege: az a civil, aki nem alapít pártot és nem egy párttól kapja a fizetését.

Azt, hogy a CÖF 40 millió forintot kapott a Fidesz pártalapítványától, Csizmadia nem tartja aggályosnak a szervezet civilségének szempontjából. Mint az Indexnek elmondta, Magyarországon minden civil szervezet kap támogatást az államtól, meg a Táncsics Alapítványtól, miért pont ők lennének tehát kizárva, főként, hogy ugyanazokért a célokért és elvekért küzdenek, mint a pártalapítvány. Azt azért hozzátette, hogy ő személyesen soha nem kapott pénzt semmilyen politikai szervezettől. Erre a körülöttünk álló idősebb hölgyek mind intenzíven bólogatni kezdtek, majd amikor felmerült, hogy minek kérdezgetek egyáltalán ilyet, gyorsan odébb álltam, de távolodva azt azért még elkaptam, ahogy a nénik egy Gyurcsány-ellenes petíciót akarnak kicsikarni a szellemi honvédektől.