Újra próbálkozik a Kétfarkú Kutya Párt

2013.06.29. 09:21

A Kétfarkú Kutya Párt már a jövő héten beadja a hiánypótlást, miután a Fővárosi Törvényszék hétfőn elkaszálta a nyilvántartásba vételre vonatkozó kérelmüket. Azt remélik, másodszorra ez már nem történik meg.

Fazekas Tamás, a párt ügyvédje az Indexnek azt mondta, ugyanezzel a névvel próbálkoznak újra, a változás csak annyi, hogy a beadványhoz ezúttal rövid indoklást is csatolnak, melyben elmagyarázzák, hogy nyolc éve ez a nevük, ezért nem valószínű, hogy a „kétfarkú kutya párt” bárkit is megtévesztene. Az viszont valóban megkavarhatná az embereket, ha egy ennyi ideje ismert párt más néven indulna. Az új beadványban ezenkívül formai hibákat is javítanak.

vegzes
Fotó: mkkp

Az MKKP ügyvédje azt is elmondta, az indoklás csatolásán kívül nem is nagyon tehetnek mást: a törvényszék nem részletezte, mit értettek azalatt, hogy „nem teljesül a névvalódiság követelménye” – ugyanúgy gondolhattak arra hogy kétfarkú kutyák a valóságban nem léteznek, mint hogy a Kétfarkú Kutya Párt valójában egyáltalán nem az ilyen állatok érdekképviseletére jött létre. A követelmény ilyen vizsgálata egyébként meglepő, új elem lenne a magyar politikában. A kétfarkúak arra is gyanakszanak, hogy esetleg a bíróság a párt komolyságát kérdőjelezi meg; azt remélik, a mellékletben sikerül meggyőzniük a bíróságot, hogy ők egy valódi párt, akik tényleg el akarnak indulni a választáson.

Kovács Gergely, a párt vezetője hozzátette: még bőven van idejük bejegyződni: a határidőt a választási törvény szabja meg, és valójában az egyetlen igazi szabály, hogy mire a pártlistát felállítják, már bejegyzett pártnak kell lenniük. Három éve ez a határidő a választások előtt néhány hónappal volt.

A bejegyzési kérelem egyébként az MKKP-t, legalábbis ami a formaságokat illeti, egészen hasonlóvá teszi a hagyományos pártokhoz: lesz alapszabályuk, közgyűlésük és hivatalos tagság is.