Plakátos nem támogatja a plakátkiállítást

2013.07.04. 13:54

Az idén először nincs köztéri reklámmal foglalkozó cég a szeptemberben nyitó ARC kiállítás támogatói között. Tavaly a Mahír Cityposter volt az utolsó szakmai szponzor, de egy simicskázó pályamunka miatt megromlott a cég viszonya a szervezőkkel.

A 2012-es megnyitón Bakos Gábor külön is megemlítette, hogy Simicska Lajos cége egy, a zsűri által a kiállításra választott képpel kapcsolatban kifogásokkal élt. és kilátásba helyezte együttműködésük azonnali felmondását, amennyiben az kiállításra kerül.

Az ARC szervezői akkor úgy látták, hogy a teljes kiállítás veszélybe került volna, ha vállalják a konfliktust. Bakos elmondta, hogy a várható anyagi és jogi következményekre tekintettel engedtek  a 13 éve működő rendezvény kialakult gyakorlatából és elveiből, mert végül csak online adtak publicitást Szerényi Szabolcs és Bátorfy Attila A médium az üzenet című pályamunkájának.

A kifogásolt plakát szövege szerint, amelyet a Nemzeti Együttműködés Rendszer nemzeti színével kereteztek, soha nem volt még Magyarországon olyan aránytalan az állami pénzek elosztása, mint az Orbán-kormány idején. Ennek tulajdonítható, hogy a Mahír Cityposter osztaléka 2011-ben 100 millió forint volt.

A cég, amely eddig a hirdetőoszlopokat biztosította a kiállítás számára, az idén már nem vállalta az együttműködést,

Bakos Gábor az Indexnek azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban megkerestek más cégeket, szervezeteket is, de a tapasztalatok szerint attól tartanak, hogy nevük túl direkt közéleti célzásokat tartalmazó anyagokkal kerülne összefüggésbe, ezért az iparágból senki, más területekről pedig csak kevesen vállalták a támogatói szerepet. A kiállítást ennek ellenére megtartják.