no

Orbán 9 millióért bérelt magánrepülőt

2013.07.08. 19:05

Az RTL Klub híradója szerint Orbán Viktor és 13 fős stábja 9 millió forintért bérelt magánrepülőgépet, amikor Strasbourgba utazott, hogy részt vegyen a Tavares-jelentésről zajló vitán. Az Ezt így hogy? nevű blog megírta, hogy a kormányfőt többek között egyik főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa is elkísérte.

A kormányfő szóvivője azzal indokolta a bérlést, hogy aznap délelőtt magyar–szlovák kormányzati csúcstalálkozó zajlott Budapesten, és más módon nem lehetett volna odaérni az EP-vita kezdetére Strasbourgba.

Az RTL híradója szerint ilyen esetekre három An-26-os repülő áll a miniszterelnök rendelkezésére, de ezek olyan rossz állapotúak, hogy sokszor leszállási engedélyt sem adnak nekik. Le kell őket cserélni, ez 5 milliárd forintot emésztene fel.

Szijjártó Péter, a kormányfő mellett dolgozó Havasi Bertalan sajtófőnök és Kaminski Fanny sajtófőmunkatárs, Gottfried Péter és Hegedűs Zsuzsa főtanácsadók, Répássy Róbert igazságügyi- és Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, illetve egy miniszterelnöki fotós, egy védelmet biztosító TEK-es és a közmédia három újságírója kapott helyet – írja a blog.