Pajszerrel törette fel Papcsák saját helyettese irodáját?

2013.07.09. 16:32

A XIV. kerületi önkormányzat épületében a napokban feltörték Ferdinándy István alpolgármester irodáját.

A bőrborítású ajtón még kedden is látszottak az erőszakos behatolás nyomai. A jelek szerint elképzelhető, hogy feszítővassal is próbálkoztak az ajtó kinyitásánál.

Úgy tudjuk, hogy a péntekre időzített irodafeltörés előtt a hivatal dolgozóit hazaküldték.

Ferdinándyt korábban a kerület jegyzőjétől kapott levélből értesült arról, hogy a jegyzőnek szándékában áll behatolni az irodájába. Ezért a szabályokat betartva a jegyzőtől kért birtokvédelmet – a jegyző ellen. Az eljárást a jegyző összeférhetetlenség miatt áttetette egy másik kerületbe.

Telefonon elérük a szabadságát töltő Papcsák Ferencet, aki kijelentette, nem történt semmilyen behatolás, egyszerűen a hivatalban is szükség van nyári felújításokra. Az alpolgármester pedig nem adta le a kulcsot. Ferdinándynak egyébként másik irodába kell költöznie. Papcsák Ferenc elismerte, hogy helyettese már korábban birtokvédelmet kért irodájára, de azt szerinte elutasította az ügyben eljáró XVI. kerületi önkormányzat. "Az alpolgármester az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is fordult azzal, hogy én diszkriminálom, de a panaszait ott is elutasították" - közölte az Indexszel Papcsák.

Papcsák és helyettese között akkor romlott meg a viszony, amikor a polgármester a képviselőtestület elé vitte a BVSC sporttelepének államtól való átvételét, a helyi fideszesek azonban nem támogatták a lerobbant ingatlanegyüttes átvételét. Papcsáknak kétszer kellett a testület elé vinnie az ügyet, hogy végül egyetlen szavazattal elfogadják. A csörte után Papcsák magához vonta az addig az oktatási ügyekért felelős Ferdinándy jogköreit.

Később az alpolgármesteri megbízatását is vissza akarta vonatni, de a képviselőtestület nem szavazta meg Papcsák előterjesztését.

Az önkormányzat irodáinak ajtajaival korábban is voltak problémák. A polgármester 2010 végén lezáratta a fideszes frakcióirodát. Akkor is azért került lepecsételt plomba az ajtóra, mert ellentét alakult ki a képviselőcsoport és Papcsák között. A vitás ügyek miatt végül a fővárosi Fidesznek kellett kibékíteni a két felet.