A Magyar Nemzetet erősíti Mesterházy

2013.07.10. 17:54

Nem kapott jelöltnévsort az Együtt-PM szövetségtől az MSZP, továbbra is várja azt, mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke szerdán újságíróknak.

Az MSZP elnöke azután válaszolt a sajtó kérdéseire, hogy a Magyar Nemzet és a Népszabadság is írt arról, hogy az Együtt-PM szövetség még nem küldte meg teljes egészében lehetséges képviselőjelöltjei listáját az MSZP-nek, ez pedig nehezíti a tárgyalásokat. Az Együtt-PM ezután közleményben sürgette, hogy a szocialisták cáfolják ezt az állítást, illetve azt, hogy MSZP-s politikusok nyilatkoztak volna így a Magyar Nemzetnek.

Az Együtt-PM azt írta: „A szokásoknak megfelelően Simicska Lajos lapjában ma is hazugságok jelentek meg az Együtt-PM Szövetségről és az MSZP-vel kezdett tárgyalásokról.” Ezzel a mondattal kezdődik Bajnai Gordonék szerdán kiadott közleménye, amely azt állítja, hogy a Magyar Nemzet rendszeresen – szocialista forrásokra hivatkozva – félretájékoztat a két ellenzéki politikai szervezet tárgyalásairól.

Mesterházy Attila délután viszont azt mondta, az MSZP jelöltnévsort kért az Együtt-PM szövetségtől, ez azonban nem érkezett meg, helyette a pártszövetség a választókerületi koordinátorait nevezte meg, körülbelül kilencven politikust. A szocialisták viszont - folytatta - arra kíváncsiak, hogy közös jelöltállítás esetén kivel vagy kiért kell dolgozniuk az egyéni körzetekben.

Az MSZP egyébként már elküldte 106 lehetséges egyéni jelöltjének nevét Bajnai Gordonéknak.

Arra a kérdésre, ők szivárogtatták-e ki a Magyar Nemzetnek, hogy az Együtt-PM rosszul áll a jelöltállítással, Mesterházy Attila úgy válaszolt: ilyet nem mondhattak, hiszen még nem kaptak listát a "jelöltjelöltekről". Megjegyezte azonban, hazudni nem fognak, így aki rákérdezett, annak elmondták, hogy az Együtt-PM egyelőre csak választókerületi felelőseinek névsorát osztotta meg velük.

Mesterházy Attila azt is kifogásolta, hogy a Bajnai Gordon által korábban javasolt forródrót helyett az Együtt-PM közleményben üzent a szocialistáknak.