Nem lehet lefotózni Papcsák hivatali vécéjét

2013.07.10. 10:32

Nem számít közérdekű adatnak, ezért fotót sem lehet készíteni a zuglói polgármesteri hivatal felújított vécéjéről, válaszolta Papp Csilla jegyző a Vastagbőrnek.

Korábban az Index is szeretett volna fotót készíttetni a felújított mosdóról, amelyről az önkormányzat azt állította, hogy az ott dolgozók közül bárki használhatja. Próbálkozásunk azonban meghiúsult. Kiderült ugyanis, hogy az önkormányzat alkalmazottai közül mégiscsak néhányan használhatják ezt a helyiséget, és ha fotó kerülne nyilvánosságra, könnyen kideríthető lenne, kitől származik.

A Bors írt arról, hogy a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatalban egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget alakítottak ki belső használatra összesen 1 263 940 forintért.

A helyiség közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájából. A hivatal szerint nem kizárólag a polgármester és a jegyző használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is. A polgármesteri hivatallal szemben lévő okmányiroda ügyfeleknek fenntartott vécéje közben borzalmas állapotban van.

Papp Csilla jegyző a levélben azt írja: az 1,2 millió forintos beruházásból nem pusztán egy vécét alakítottak ki, hanem egy komplett konyha- és mosdórészt a hivatal dolgozóinak. A jegyző szerint ezért szó sincs luxusberuházásról, amely egy közszereplő különleges igényeit szolgálja. Mindössze az történt, hogy egy elhanyagolt épületben végre méltó körülmények fogadják a polgármesteri hivatalban dolgozókat.

Korábban az Index is szeretett volna fotót készíttetni a felújított mosdóról, amelyről az önkormányzat azt állította, hogy az ott dolgozók közül bárki használhatja. Próbálkozásunk azonban meghiúsult. Kiderült ugyanis, hogy az önkormányzat alkalmazottai közül csak kevesen használhatják ezt a helyiséget, és ha fotó kerülne nyilvánosságra, könnyen kideríthető lenne, kitől származik.