Hende feljelentette Vadai Ágnest

2013.07.11. 08:27 Módosítva: 2013.07.11. 08:28

Folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter Vadai Ágnes, a Gyurcsány-párt képviselője, egykori honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke ellen - írja a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével, és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért. Eközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt, illetve a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.

A külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre, akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként - számol be az újság.

"Önöktől tudom, hogy feljelentettek, de ha ez igaz, azt a velejéig rohadt rezsim újabb támadásának tartom" – mondta a Magyar Nemzetnek Vadai Ágnes. A képviselő szerint ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.