Közmunkások tüntetettek Bajnai ellen?

2013.07.12. 17:21

Szigetvár fideszes polgármestere, Kolovics János csütörtökön közmunkásokat vezényelt ki, hogy Bajnai Gordon ellen tüntessenek – olvasható a szervezet pénteki közleményében

Az Együtt-PM csütörtökön délután Szigetváron tartott lakossági fórumot, Bajnai Gordonnak Szigetvár korábbi csődjére utalva 1,65 milliárd forintról szóló csekket akart átadni a város fideszes polgármestere, de azt a volt miniszterelnök nem fogadta el.

Bajnai Gordon ugyanakkor arra kérte a város első emberét, menjen be a rendezvényre és hallgassa meg, mit mond. A közelben ellene tüntetőkre utalva a volt kormányfő azt kérdezte a polgármestertől, nem közmunkások-e a demonstrálók.

Az Együtt-PM a közleményéhez egy videót is csatolt, az eltorzított felvételen többe ember azt állítja, hogy ők közmunkások és az önkormányzat rendelte ki őket a tüntetésre.

A Fidesz pénteki közleményében azt írta: Bajnai ellen azért tüntetnek országszerte, mert az emberek nem kérnek abból a veszélyes és szélsőséges politikából, amelyet ő képvisel. „Senki nem vezényelt ki sehová senkit, a szigetvári demonstrálók is szabadidejükben, önkéntesen döntöttek úgy, hogy tiltakoznak a várost tönkretevő Bajnai Gordon ellen” – olvasható a közleményben.

Az ügyben kerestük a szigetvári önkormányzatot, de késő délután nem értünk el senkit a hivatalban.