Fizetős lett a parkolás a baleseti előtt

2013.07.28. 11:37 Módosítva: 2013.07.28. 11:37

Szabálysértésre kényszeríti a betegek hozzátartozóit a józsefvárosi önkormányzat rendelete, ami fizetőssé tette az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) sürgősségi ügyelete előtti parkolót - írja a Blikk.hu cikke.

Azoknak, akik sérült hozzátartozójukat saját kocsival viszik be az intézménybe, parkolójegyet kell váltaniuk.

A gyáli Brauner Zoltánnal kifordult bokájú lányát vitte be az OBSI-ba. Annyira aggódott a zokogó Szintiáért, hogy észre sem vette a fizetőparkolásra figyelmeztető táblát. Már többször járt ott, de utoljára még nem volt fizetős a parkolás - mondta.

Az apa méltányossági kérelmet írt a büntetése miatt, amit elutasítottak. Az önkormányzat szerint jogosan. "Éppen azért kell a kórházak körül is parkolódíjat fizetni, hogy a betegek részére legyen szabad parkolóhely, és azt ne foglalják el azok az autósok, akik egyébként csak mintegy P+R parkolóként vennék igénybe azt, ez más kerületekben is így működik" – indokolta az intézkedést a józsefvárosi önkormányzat sajtóreferense a Blikknek. Rendelet határozza meg, melyek azok az esetek, amikor a büntetést törölni kell, Brauner Zoltáné azonban nem ilyen a sajtóreferens szerint.