Fegyverrel rabolták ki a Batthány utcai trafikot

2013.07.30. 15:06 Módosítva: 2013.07.30. 19:18

Rablót keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A police.hu közleménye szerint az ismeretlen férfi hétfő este, nem sokkal fél kilenc előtt fegyverrel megfenyegette az I. kerületi, Batthyány utcai dohánybolt alkalmazottját, és felszólította a bevétel átadására. A támadó a megszerzett zsákmánnyal elmenekült. Lövés nem dördült, senki sem sérült meg.

arc2
Fotó: Police.hu

Úgy tudjuk, a Cigar Tower cégcsoport üzleteinek egyikéről van szó. A cég közleménye szerint a rablónak végül csak kevesebb mint 50 ezer forintot sikerült magával vinnie, amit nagyrészt annak tudnak be, hogy üzlethelyiségeinek kialakítása során a vásárlók, az eladók, a dohányáru és a napi bevétel védelme érdekében többlépcsős biztonsági rendszert alakított ki boltjaiban, mivel szakmai értékelésük már előzetesen is magas kockázatú kereskedelmi egységeknek nyilvánították a Nemzeti Dohányboltokat.

Az elmúlt hetekben megtörtént rablások is arra utalnak, hogy néhány kulcsszabály betartása elengedhetetlen.

CigarTower menedzsmentje szerint az 5 legfontosabb szabály, amit minden nemzeti dohányboltnak érdemes betartania:

1. A kasszából napjában többször időzáras, bedobónyílásos készpénztárolóba gyűjteni a pénzt, amit boltban dolgozók sem tudnak kinyitni

2. A készpénz napi többszöri elszállítása

3. Néma riasztó felszerelése, amely a boltban nem jelez, de ennek megnyomásakor azonnal elindul a járőrszolgálat

4. Nagyfelbontású kamera, amely elég jó felvételt készít ahhoz, hogy az elkövetők felismerhetőek legyenek

5. Kamerafigyelők, akik folyamatosan nézik, hogy mi történik a boltokban és azonnal értesítik a Rendőrséget is. Ez azért is nélkülözhetetlen, mert a boltokba kívülről nem lehet belátni, így az esetleges bűncselekményt a járókelők nem észlelik.