Elkapták a fegyveres trafikrablót

2013.08.01. 15:50

A Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette K. József Zoltán 23 éves budapesti lakost, aki a gyanú szerint július 29-én este bement egy I. kerület, Batthyány utcai dohányboltba, az alkalmazottat fegyverrel megfenyegette, és a bevétel átadására kényszerítette. A bűncselekmény során lövés, személyi sérülés nem történt - írja a police.hu. Videó az elfogásról:

BRFK - TEK elfogás

Az elkövető beazonosítását követően a fővárosi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársait kérték fel a férfi elfogására, erre július 31-én a gyanúsított XI. kerületi lakásán került sor. A házkutatás során a rendőrök megtalálták, és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert is.

A férfi kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

A rablás a Cigar Tower cégcsoport üzleteinek egyikében történt. A cég közleménye szerint a rablónak végül csak kevesebb mint 50 ezer forintot sikerült magával vinnie, amit nagyrészt annak tudnak be, hogy üzlethelyiségeinek kialakítása során a vásárlók, az eladók, a dohányáru és a napi bevétel védelme érdekében többlépcsős biztonsági rendszert alakított ki boltjaiban.

A trafikot üzemeltető Cigar Tower Kft. korábban 100 000 forint nyomravezetői díjat is felajánlott. A kft. felajánlja, hogy a többi regisztrált Nemzeti Dohánybolt tulajdonosnak ingyenesen elküldi az általa kidolgozott többlépcsős biztonsági rendszer legfontosabb szabályait.