Be voltak drogozva a támadók a megvert lány szerint

2013.08.05. 14:45
Az egyik lány, akit a Vígszínháznál vertek meg szombat hajnalban, azt mondja, a támadók jól szituáltnak tűntek, és sárga taxiból szálltak ki. Utóbbi azért jelentős, mert egész Budapesten 20-25 ilyen autó lehet. Az egész helyzet nagyon valószínűtlen volt, innen gondolja, hogy valószínűleg be voltak drogozva. A szombat hajnalban megvert két nő nyolc év után először ment el bulizni.

A fiatal nő, akit szombat hajnalban barátnőjével együtt megvertek és kiraboltak, miközben a Békásmegyerre tartó éjszakai buszra várakozott a Vígszínház előtt, ma ismét elmegy a rendőrségre, hogy segítsen a nyomozóknak. Az ügy egyik furcsasága az volt, hogy a támadók egy taxiból ugrottak ki, és miután megvertek és kiraboltak két nőt, a sofőr elvitte őket.

Az egyik megvert nő
Az egyik megvert nő

A fiatal nő az Indexnek a rendőrségi meghallgatás előtt azt mondta, sajnos nem emlékszik túl sokra, mert a verekedés során elesett és beütötte a fejét (ezután még a támadó nő is ráesett). Abban azért biztos, hogy a támadók (egy férfi és két nő) fiatal harmincasok voltak, és egyébként jól szituáltnak tűntek. A taxi az új, sárgára átfestett kocsik egyike volt, arra viszont nem emlékszik, mi volt az autó márkája vagy típusa, vagy hogy melyik társaságnak dolgozott. A sárga szín valószínűleg önmagában is sokat segít majd a rendőröknek: Metál Zoltán, a Taxiszövetség elnöke szerint összesen 20-25 új festésű taxi lehet Budapesten.

Azt mondja, a verekedés úgy kezdődött, hogy a taxi elment előttük, és kidobtak az ablakból egy műanyag poharat, amiből az ital a két megtámadott nőre fröccsent. Ők meglepetten felkiáltottak, valami olyasmit, hogy "uramisten" vagy "basszuskulcs". Nem is a taxiban ülőket szólították meg ezzel, inkább csak maguk elé kiáltottak. A taxiból a bent ülők mégis rögtön kiugrottak, és minden figyelmeztetés nélkül ütlegelni kezdték őket, az egyik támadó nő a tűsarkú cipőjével vert be az arcát, ennek a nyoma még mindig látszik. A támadók verekedés közben letépték a táskáját, és a telefonját is elvitték.

A megvert nő szerint az egész annyira hirtelen és annyira valószínűtlenül történt, hogy csak azt tudja elképzelni, hogy a támadók valószínűleg be voltak drogozva, mert ha valaki simán csak részeg, akkor nem reagál ilyen agresszívan.

Egyébként a sógornője szülinapját ünnepelték meg a Vígszínház környékén, és azt mondja, nyolc éve először ment szórakozni (van egy ötéves kislánya).

Próbáltuk megkérdezni a rendőrségtől, hogy megpróbálták-e már azonosítani a taxit, illetve sikerült-e valamit találniuk a térfigyelő kamerák felvételein, de azt mondták, tegnaphoz képest nem tudnak új információt adni.