Tűzbe esett egy német férfi kedden Ozorán

2013.08.07. 19:14

Életveszélyesen megsérült egy német állampolgárságú férfi, aki ismeretlen okból beleesett egy tábortűzbe a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A. fesztiválon

A katasztrófavédelem szerint a kedden történt eset kapcsán idegenkezűség egyelőre nem merült fel. Tűzvizsgálatot indítottak, míg a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Egyes információk szerint a férfit a budapesti Szent István Kórházban kezelik.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk a fesztivál sajtósával történt beszélgetés után elmondta, a férfi tegnap, azaz kedd este egy máglya mellett táncolt, amikor vélhetően megbotlott és a tűzbe esett. A fesztivál mentősei azonnal megkezdték az ápolását, majd a kiérkező mentősök végül egy budapesti kórházba szállították. A szervezők azóta nem tudnak a férfi állapotáról.

Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. Ahogy azt korábban megírtuk múlt héten pénteken derült ki, hogy a fesztivál engedélyezéséhez nem járul hozzá a rendőrség, ennek megfelelően hétfőn a helyi jegyző nem adhatta ki az engedélyt. A szervezők ezután a  Fejér Megyei Kormányhivatalnál fellebbeztek a jegyző döntése ellen, ami másodfokon engedélyezte végül a fesztivál megrendezését .

A rend éber őrei különlegeset keresnek

A fesztivál bejáratánál egy minimum húszfős rendőrségi csapat minden autót tüzetesen átvizsgál. A Fejér megyei rendőrök végül egy kerékkulcsban találtak kábítószergyanús anyagot. A police.hu-n megjelent cikk szerint a rendőrök az ellenőrzések során 2013. augusztus 7-én 8 óráig további 22 személyt állítottak elő kábítószerbirtoklás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 22 külföldi állampolgár közül öttel szemben járművezetés bódult állapotban vétség miatt is büntetőeljárás indult. Az előállítások száma az érintett területen ezzel 67-re nőtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport