900 millióért köszönte meg nekünk Orbán

2013.08.09. 10:01

Harmincegymillió forint ért állították elő, 724 millióért nevesítették és küldték ki azokat a leveleket, amelyekben Orbán Viktor név szerint köszöni meg minden választópolgárnak, hogy Magyarország sikeresen zárta le az EU-tagság 2004-es kezdete óta tartó túlzottdeficit-eljárást – írta meg az atlatszo.blog.hu.

Az feladatot a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) bonyolította le.

Fontos tájékoztatás

„A kormány munkája a nemzeti konzultáción alapul: kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről. Márpedig a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése az EU-tag Magyarország eddigi egyik legnagyobb közös sikere. Több pénzhez jut Magyarország, fellendül a gazdaság, új lehetőségek nyílnak meg hazánk előtt.” – idézte a portál Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét.

Hirdetések jobbra-balra

A levelek mellett a kormány országos sajtóhirdetésekben is tudatni kívánta a lakossággal, hogy véget ért a túlzottdeficit-eljárás. A hirdetések széles spektrumot öleltek fel: egyebek mellett a Metropol, a Népszabadság, a Magyar Hírlap, a Népszava, a Blikk és a Heti Válasz is helyt adhatott a hirdetéseknek. A rádióknál kevésbé volt nagy a szórás, Kossuth, Lánchíd, Inforádió, Music FM, Class FM és a regionális adók tettek szert a hirdetésre, míg a televízióknál a TV2, a Hír tévé és az ATV. Igaz, az atlatszó.blog.hu felhívja a figyelmet, hogy a Miniszterelnökség azt nem közölte, melyik orgánum mekkora szeletet kapott a kampány hirdetési tortájából.