Hányás és hasmenés Balatonlellén

2013.08.13. 15:06 Módosítva: 2013.08.13. 22:01
Negyven ember lett rosszul, közülük négyet kórházba kellett szállítani. A szakemberek vírusra gyanakodnak.

Hasmenésre és hányásra panaszkodnak a betegek Balatonlellén és környékén, negyven ember lett rosszul, négy embert kórházba kellett szállítani - írja a Kapospont.hu. Az esetek egynegyede egy kétcsillagos balatonlellei hotelhez köthető, ezért a környéken ételmérgezésről beszélnek. Bár a szálloda vezetősége állítja: nem a náluk felszolgált ételek miatt lettek betegek az emberek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) mégis bezáratta a létesítmény éttermét, és vizsgálódni kezdett.

A KaposPont a megyei tisztifőorvostól megtudta, hogy a konyhában alapvető élelmiszerhigiéniai és közegészségügyi hiányosságokat találtak revizorok, ezért záratták azt be. Dr. Fadgyas Erzsébet elmondta: az eddigi kórtörténetek alapján valamilyen vírusfertőzésre gyanakodnak a szakemberek (a rota-, illetve a kalici vírustörzseihez hasonlóra), de a laboratóriumi vizsgálatok végleges eredményeire még néhány napot várni kell. A hotel konyháján felhasznált alapanyagok eredete nem volt igazolható.

Szintén Lellén nyaraló olvasónk beszámolója szerint a három együtt nyaraló családból mindenki beteg lett. "Szombaton - kilencedikén - kezdődött, és nagyon durva volt, főleg a gyerekeknél. Sose gondoltam volna, hogy újra pelenkázni kell őket. Volt minden, magas láz, folyamatos hányás, hasmenés. A kisebbik gyerek még mindig lázas-hasmenős. Szóval nem negyven, hanem velünk együtt legalább 51 beteg" - írja.