Meghalt egy férfi a Hajógyári-szigeten

2013.08.13. 17:25 Módosítva: 2013.08.13. 18:27

Meghalt egy fiatal férfi az óbudai Hajógyári-szigeten kedd délelőtt, miután egy rendezvénysátor bontása közben ráesett egy tartórúd. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére annyit közölt: a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az esetet.

Az MTI úgy tudja, a balesetet az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség is vizsgálja.

Az Indexnek Vető Viktória, a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke elmondta, hogy megdöbbentette őket a tragédia, és a hírhez annyit tudnak hozzátenni, hogy "a sátrat, aminek bontása közben a halálos végű baleset történt, egy alvállalkozótól béreltük, az ő feladata az építés és a bontás is. A munkálatokat az alvállalkozó a saját embereivel végezte, a szerencsétlenül járt fiatal nem a Sziget Kft alkalmazottja".

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a halálesetről azt mondta, Budapesten, a III. kerületben életét vesztette egy fiatal férfi, a kiérkező mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a tűzoltókat nem riasztották a helyszínre.

A Hajógyári-sziget utótakarítása a vasárnap zárult Sziget fesztivál után szerdrán kezdődik - közölte kedden a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedden az MTI-vel. Száz munkás és hat hulladékszállító jármű szükséges a fesztivál helyszínének végső kitakarításához. A terület megtisztítása után két mosógép és két önfelszedő seprőgép takarítja majd a burkolt utakat.

A tavalyinál 17 ezerrel kevesebben, összesen 362 ezren voltak idén a Sziget fesztiválon. Az összegző sajtótájékoztatón a biztonsági főnök elmondta, hogy "általánosságban ugyanolyan békés volt a Sziget, mint szokott, semmi kirívó esemény nem történt".