Villamosmegállóba hajtott egy autó Budapesten

2013.08.14. 07:47 Módosítva: 2013.08.14. 09:24

A 3-as villamos megállójába hajtott egy autó a budapesti Örs vezér téren szerda reggel hét óra körül. Egy ember meghalt, öten megsérültek.

A kocsi a Fehér út felől jött. Az MTI úgy értesült a helyszínen, hogy az autós a kereszteződés közepén elvesztette az uralmát a jármű fölött, egy járdaszigetnek ütközött, áthajtott egy bozótos területen, majd a megállóban várakozók közé csapódott.

„Két lépcső választott el a haláltól” – mondta egy szemtanú az Indexnek. A férfi a BKV-nál dolgozik, éjszakás volt, munkából tartott hazafelé. Azt hitte, egy bomba robbant fel mellette. A súlyos sérültet a sínek közül emelték ki.

Helyszíni információk szerint a sofőr egy 52 éves férfi, aki a környéken lakik. Epilepsziás rohama lehetett, de ezt a mentőszolgálat kérdésünkre nem erősítette meg.

A mentők öt embert vittek kórházba. Két nő súlyos, további két nő és egy férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrség közleménye szerint a helyszínelés és műszaki mentés idejére a megálló körüli területet lezárták.

A 3-as, a 62-es és a 62A villamosok ismét a teljes útvonalon közlekednek, de az Örs vezér tere megállóhelyen nem állnak meg, közölte a BKK a Facebookon.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztófavédelmi Igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta: a tűzoltók is kivonultak a helyszínre, de az ő beavatkozásukra nem volt szükség.

2011. február 28-án egy furgon csapódott a Vágóhíd utcai megállóba. Ebben a balesetben hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek. A 25 éves sofőr azt mondta, elaludt a volánnál.