Elfogták a Körtéren lövöldöző S. Ábelt

2013.08.16. 06:23 Módosítva: 2013.08.16. 10:40

Kezelőorvosánál várt a rendőrökre Somogyi Ábel, aki éjjel lövöldözött Újbudán – írta a Népszabadság. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a férfit a XI. kerület egyik egészségügyi intézményének bejáratánál fogták el, előállítása után megkezdték a kihallgatását.

A rendőrség péntek reggel tette közzé, hogy elfogatóparancsot adtak ki Somogyi ellen, aki a gyanú szerint csütörtök este három lövést adott le a Móricz Zsigmond körtér egyik vendéglátóhelyén, majd elmenekült.

A lövöldözés során nem sérült meg senki. Az ügyben lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás.


Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy egy férfi több lövést leadott a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben. A férfi a téren a levegőbe, majd a gyorsétteremben a mennyezetbe lőtt, és ismeretlen helyre távozott.

Elsőként az MTI számolt be arról, hogy a lövöldöző az a 26 éves Somogyi Ábel lehet, akit májusban első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítél a Fővárosi Törvényszék egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt. Az MTI szerint a férfi a személyes tárgyait a helyszínen hagyta.

Nem az a kérdés, hogy nekem ki hisz

A férfi az eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Futó Barnabás, a férfi ügyvédje akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert „semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport