Őrizetbe vették S. Ábelt

2013.08.16. 20:51 Módosítva: 2013.08.16. 20:58

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki S. Ábelt a rendőrség, majd javasolták a bíróságnak az előzetes letartóztatásárt. A fiatalember csütörtök éjjel három lövést adott le a Móricz Zsigmond körtér egyik vendéglátóhelyén. A rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt gyanúsította meg S. Ábelt.

Elfogtuk S. Ábelt

A helyszínen megtalálták az elmenekülő tettes személyes tárgyait, ezekből következtettek arra, hogy a lövöldöző az a 26 éves S. Ábel volt, akit májusban első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt.

S. Ábel apja péntek délelőtt nem volt meggyőződve arról, hogy a fia lövöldözött. „Minden elképzelhető. Hogy ő lövöldözött, de az is, hogy nem” – mondta S. Péter az Indexnek. „Kiesik egy óra, hogy akkor mi történt” – emlékezett vissza a tegnapi napra S. Péter. Az apa úgy vélte: „az, hogy Ábel valakire rálőjön, kizárt.”

Az utóbbi időben idénymunkákat végzett egy erdészetben S. Ábel, fát gallyazott, parlagfüvet irtott, egyéb erdészeti kisegítő feladatokat végzett. Szerette a szabad levegőn végzett munkát. A férfi tegnapelőtt találkozott utoljára személyesen fiával, akkor nyugodtnak tűnt, nem számított rá, hogy lövöldözésre készülne.

Májusban nem jogerősen emberölés előkészületéért ítélték el S. Ábelt, a bíróság bizonyítottnak találta, hogy mészárlásra készült. Az ügyészség szerint a fiú huszonkét embert akart megölni az ELTE jogi karán, vagy egy bevásárlóközpontban, mert éppen ennyi rossz évet élt eddig, a bíróság szerint csak két ember megölésének előkészülete miatt lehetett felelősségre vonni. Az első kihallgatásán még részletesen beszélt a tervezett mészárlásról, majd visszavonta ezt a vallomását.

S. Ábel lehetséges büntetéséről korábbi cikkünkben olvashat, az S. Ábellel készült videóinkat ebben a cikkben nézheti meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport