Megszólal a körtéri lövöldözés szemtanúja

2013.08.18. 12:20

Egyik olvasónk ott volt feleségével együtt csütörtök este a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's étteremben, amikor a lövöldözés történt. Neve titokban tartását kérve megírta, mit élt át.

Csütörtök este 10.50 -11.00 között voltunk ott. Én vártam a menümet, amit rendeltünk, a párom elment feltölteni a kólásdobozt. Hallottam egy nagyon éles durranást, de nem gondoltam arra, hogy lövés volt. Körülöttem mindenki a helyén maradt, senkinek sem esett le, hogy lövésről volt szó. Ez volt az a lövés, amit kint a Meki előtt adott le S. Ábel. Kisvártatva újra lőtt egyet, immár bent, a mennyezetbe. Ekkor pánikba estek az emberek, de így is szürreális volt az egész. Nem volt visongás. Fényes, nikkelezett (talán) forgótöltényes pisztolya volt, baseball sapkát viselt, fehér sportszerkó volt rajta. Nagyon magabiztosnak tűnt, és élvezte a helyzetet. Ez kiderült arról, ahogy hátragyalogolt az asztalokhoz.

Elfutottunk, a Meki dolgozói is elbújtak a pult mögött. Hátul az asztaloknál volt olyan, aki a földön kúszva próbált fedezékbe kerülni. Biztonsági őrt nem láttunk sehol. Amikor már kint voltunk, és elkezdtünk futni balra, a Bartók Béla út irányába, akkor visszanéztem, és már mindenki a Villányi utat bámulta. Arra futott el S.Á. Ekkor egy biztonsági őrt is láttunk, aki telefonon beszélt. Valószínűleg a rendőrséggel.

Összesen három lövést hallottunk. Akkor arra gyanakodtam, hogy talán légpisztoly volt, vagy valami hasonló. Másnap reggel eléggé elképesztő volt megtudni, hogy mégis éles tölténnyel lövöldözött.

Bárki bármit mond, a helyszínen egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy nem akar valakire rálőni. A fegyverrel hadonászott és - bár nem lőtt emberekre - de a mozgásából nem derült ki, hogy nem akar emberekre lőni. Hiába beteg a fickó, de mi nem akarunk részt venni az ilyen jellegű "segélykiáltásaiban" és szerintem senki nem szeretne része lenni ilyen helyzetnek. Ha lett volna rá kiképzésem, akkor a helyszínen nagyon megvertem volna a fickót. Az lett volna az én segélykiáltásom.

A gyanúsítottat, S. Ábelt vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték. Olvasónk azt írta: reméli, "néhány évet hűvösön fog tölteni". S. Ábel lehetséges büntetéséről korábbi cikkünkben  olvashat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport