Vadai Ágnes a devizahitelesek miatt nem jutott hozzá a pénzéhez

2013.08.27. 08:53 Módosítva: 2013.08.27. 12:30

Egy Szent István körúti bankfióknál Vadai Ágnessel, a Demokratikus Koalíció politikusával találkoztak a tüntetők, aki épp pénzt akart felvenni, ám nem jutott be az épületbe a tüntetők miatt. Őt arra kérték, hogy képviselje az érdekeiket. Hogy mi volt a politikusnő válasza, azt egyelőre nem tudjuk.

Az Origo számolt be arról, hogy reggel hét óta a Nagykörúton tüntetnek a devizahitelesek, akik azt szeretnék, hogy valaki segítsen nekik törleszteni a hitelüket. A szervezők között ott van a Koppány Csoport és a Nem adom a házamat mozgalom is.

A rendőrök 10-15 autóval vonultak ki a helyszínre. A tüntetők azt tervezik, hogy a körúton lévő összes bank előtt megállnak, „gyilkosok” és „uzsorások” feliratú cetliket ragasztanak a bejáratokra. Az egyik tüntető szerint a kapitalizmus megdöntése is cél.

Börtönnel ijesztgetik a devizahitelesek a bankokat

A járókelők többsége azon szörnyülködik, hogy ez a sok bajba került ember milyen sok rendőrt lefoglal. Valószínűleg délig tart a menet, most a páros oldalon vonulnak, de végigmennek visszafelé is. A szervezők elvileg minden banknál eléneklik a Börtön ablakában című dalt, de ehhez kevesen csatlakoznak.