Taxis gázolt Újpalotán

2013.08.28. 18:02 Módosítva: 2013.08.28. 20:14

A HavariaPress első információi szerint a járdára hajtott és elgázolt két fiatalembert egy taxi a főváros XV. kerületében. Pásztor Gábor, az érintett taxistársaság, a Taxi4 vezetője az Indexnek elmondta, a gázolás nem járdán, hanem az úton történt, amikor egy busz után szaladva a fiatalok kiléptek az autó elé. Az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a másik életéért még küzdenek a mentősök – mondta Pásztor.

"Az autó Újpalota felől haladt Zugló felé, a felüljáróra szeretett volna felhajtani, amikor balról, az álló autók közül három fiatal szaladt ki. Kettő az autója alá került, egy még idejében körülnézett és megállt. A rendőrök nem hivatalos, előzetes véleménye szerint a balesetben a gyalogosok voltak hibásak, mert féktávon belül léptek a vélhetően szabályosan, 50-es tempóval haladó taxi elé" - közölte az ügyvezető. "Amikor elé ugrottak, a sofőr félrerántotta a kormányt, kidöntött néhány járdacölöpöt, felhajtott a járdára, majd egy fának ütközött" - mondta Pásztor. A vezető a fején könnyebben mesérült az ütközéstől.

A baleset szerdán délután történt a XV. kerületi Drégelyvár utca és a Molnár Viktor utca sarkán. A rendőrök az autó horpadásaiból és az áldozatok sérüléseiből, illetve egyéb technikai vizsgálatokkal állapítják majd meg, hogy szabályos sebességgel közlekedett-e a taxi.

A balesetet végignézte a helyszínen életét vesztő 19 éves fiú édesanyja is. A taxi sofőrje megölelte, és sírva próbált nyugtatni a sokkos állapotba került asszonyt, akit végül a mentősöknek kellett ellátni - mondta Pásztor, aki maga is a szerencsétlenség helyszínére hajtott.
Nagyobb térképre váltás

A gázoló Skoda Octavia taxi jelenleg egy füves területen áll, a helyszínelést a rendőrök a mentők elvonulása után kezdik meg. A baleset helyszínén megjelent az egyik elgázolt fiatalember édesanyja. A nő sokkot kapott, a mentők őt is ápolják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport