Hoffman nem ér rá, két tanévnyitó lesz

2013.08.31. 14:37

Hoffmann Rózsa államtitkár a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában nyitja a tanévet, de a többi iskolától eltérően nem szeptember 2-án, hétfőn, hanem szeptember 3-án, kedden – írja az Átlátszó Oktatás blog.

Az iskola honlapja szerint valóban unortodox módon kezelik a tanévnyitást: az első tanévnyitó másodikán, hétfőn háromnegyed nyolckor kezdődik, de erre legalább nem kell ünneplőben menni. Viszont kötelező kiöltözni a harmadikai, 17:30-as, úgynevezett „ünnepélyes tanévnyitóra”. Az ok pedig az, hogy ezen már megjelenik az államtitkárasszony is, aki hétfőn nem ér rá.

Nem ez az egyetlen eset idén, hogy a kormány kedvéért különös lépéseket tesznek az iskolák: Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskolában nézi meg a tanévnyitót. Mivel gondok vannak az új tankönyvek beszerzésével, az iskola emailt küldött a szülőknek, amelyben arra kérik a gyerekeket, hozzák magukkal az összes tankönyvüket, hogy azokat szét lehessen pakolni a padokon, amikor ott lesz a miniszterelnök.

Az államosított tankönyvellátás közel sem olyan gördülékeny, mint ahogy azt a kormány láttatni szeretnél: van olyan iskola, ahol csak az utolsó pillanatban kapják meg a könyveket a diákok.