Több ócsai sérült még az intenzíven van

2013.09.02. 13:15

A GYEMSZI információi szerint az M5-ösön történt ócsai tömegkarambol sérültjei közül többen továbbra is intenzív kórházi ellátásra szorulnak.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban három beteg még intenzíven van, egyikük néhány nap múlva szállítható állapotban lesz. Egy külföldi állampolgár szállítható állapotban osztályon fekszik, egy magyar sérült hétfőn távozik, egy török-német állampolgárt a hét végén hazaszállítottak.

A Péterfy Sándor utcai Baleseti Központból két magyar gyermek hazament. A két intenzíven ápolt román gyermek közül egy kislány hétfőn osztályra kerül, a héten szállíthatóvá válik, szigorú orvosi felügyelet mellett. A másik gyermek még intenzív ellátást kap. 

A Honvédkórházban fekvő két, román állampolgárságú sérült közül az egyikre a héten újabb gerincstabilizáló műtét vár, a másik sérült szubintenzíven van, szigorú orvosi felügyelet mellett szállítható. A Kecskeméten ápolt román állampolgár állapotában nincs változás – tájékoztatta az Indexet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

Előzmények

Az M5-ös Budapest felé vezető oldalán, Ócsa közelében, a 24-25-ös kilométernél pénteken reggel negyed hat körül egy kamion, három mikrobusz és öt autó karambolozott. A balesetben három román állampolgár halt meg, tizennyolcan súlyosan (közülük többen életveszélyesen), tizenöten könnyebben sérültek meg.

A mentők tizenhét autóval és két helikopterrel mentek a helyszínre. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, valamint a ceglédi kórházba. A sérültek között román, szerb és bolgár állampolgárok is vannak.

A balesetet a gyanú szerint egy 26 éves bolgár kamionsofőr okozta, aki feltehetőleg elaludt a volánnál és 70-80 km/h sebességgel belerohant az előtte álló kocsisorba. A férfit vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport